Està a: Inici » Els Projectes » Projectes de Altres » Projecte de creació d’itineraris naturalístics a l’entorn de l’embassament de La Baells
Projecte de creació d’itineraris naturalístics a l’entorn de l’embassament de La Baells
Objectius:
Valoritzar l’entorn natural de l’embassament de la Baells.
Millorar l’accés.
Interpretar i difondre el patrimoni natural
Actuacions previstes:
Creació de dos itineraris interpretatius del medi natural.
Realitzar treballs de millora forestal
Condicionar aparcaments en la zona d’inici dels itineraris.
Condicionar l’accés a peu per als visitants.
Instal·lar elements de seguretat.
Instal·lar panells interpretatius.
El paisatge natural de La Baells és propi de la muntanya prepirinenca i acull un conjunt d’espècies de flora i fauna característic. La vegetació dominant són les pinedes de roig i les rouredes, que sovint es presenten com a boscos mixtos, i que ambdós presenten una gran diversitat d’espècies arbòries (blades, aurons, serveres, etc), espècies arbustives (boix, arç, aladern, etc) i espècies herbàcies (primavera, maduixera, herba fetgera, etc). Aquest és l’hàbitat per a nombroses espècies de fauna també pròpia del Prepirineu, de la família dels mamífers (cabirol, esquirol, ratpenats, etc), aus (mallerengues, picots, etc), rèptils i amfibis (serp d’aigua, reineta) i d’altres d’invertebrats (papallones, etc).
Els elements naturals immediats a l’embassament són un valor a potenciar i donar a conèixer als veïns i visitants en general, mitjançant la realització d’itineraris naturalístics, i així apropar a la natura a un públic generalista a través d’una activitat de lleure. Un dels itineraris preveu posar en valor els elements característics d’aquest entorn, com són els arbres i arbustos, la fauna i les roques. L’altre itinerari s’enfocarà més sobre el paisatge immediat, com són els espais oberts (conreus i pastures), els boscos i l’aigua.
Programa/es
Millora de la infraestructura verda local
Els ecosistemes naturals i seminaturals poden proporcionar beneficis per a les persones afavorint la seva qualitat de vida. Aquests sistemes poden estar formats per boscos, conreus, rius, etc. Els beneficis que generen se’ls coneix com a serveis ecosistèmics. Una de les funcions de la infraestructura verda és disposar d’aquesta xarxa de zones naturals i seminaturals, de manera planificada i gestionada, per tal d’aconseguir el màxim de serveis per a les persones. La millora de la infraestructura verda local consisteix en un conjunt d’actuacions dirigides a mantenir un medi natural més estable i actuar en la línia de diversificar, incrementar i optimitzar la prestació de serveis dels ecosistemes.
Descripció tècnica
Data d'inici: 01/12/2019
Data de finalització: 01/10/2020
Espais naturals:
Altres
Municipis:
Cercs
Unitats de treball: 0,00
Inversió econòmica: 38.152,23 €
Fase d'execució: finalitzat