Conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa"
per a la conservació dels espais naturals

Capçalera3

Està a: Inici » Els Projectes » Projectes de Parc del Castell de Montesquiu » Execució del Pla d’accessibilitat (fase 1). Projecte de construcció de l’itinerari adaptat dels jardins del Castell de Montesquiu.

Execució del Pla d’accessibilitat (fase 1). Projecte de construcció de l’itinerari adaptat dels jardins del Castell de Montesquiu.

Disminució del pendent amb rampa. Febrer 2010

Objectius:

Fer accessible l’accés als jardins i a certes dependències del castell.
Integrar el nou accés a l’entorn natural i patrimonial del castell.
Col•locar elements de seguretat per a les persones discapacitades.

Actuacions previstes:

Desbrossada i millora de la rasant del camí.
Col•locació d’estructures de ferro per sostentar la passera de fusta, col.locació de la passera, col.locació de bordó i baranes/passamà en els trams que sigui necessari i senyalització de l’itinerari


La millora de la xarxa d’infrastructures i senyalització és un dels eixos de la planificació dels sistemes naturals de la xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona per millorar la xarxa d’itineraris i d’ús de lleure. El Castell de Montesquiu és un espai bastant freqüentat. L’accés al Castell de Montesquiu per persones amb mobilitat reduïda és amb vehicle fins a la part posterior del Castell, on s’ha adaptat l’itinerari fins a la porta d’accés del darrera, la modificació de la qual també s’inclou en aquest projecte.

Per tal de que tothom pugui desenvolupar diverses activitats a la zona del Castell i als seus jardins es vol realitzar un itinerari adaptat amb un caire naturalista per tal d’ampliar l’oferta que es dona des del Castell de Montesquiu i per tal que es pugui accedir al castell des de l’àrea d’aparcament on es situa un petit punt d’informació.


Programa/es

Realització d'itineraris adaptats

Alguns dels trams dels itineraris existents en els espais naturals es poden adaptar per fer-los accessibles a persones amb discapacitats. Aquests treballs passen per adaptar el ferm i la senyalització per fer-los aptes per a un ventall més ampli de persones.

Descripció tècnica

Data d'inici: 01/11/2009
Data de finalització: 28/02/2010
Espais naturals: Parc del Castell de Montesquiu
Municipis: Montesquiu
Unitats de treball: 300,00 m
Inversió econòmica: 57.690,57 €
Fase d'execució: finalitzat

Empresa/es d'inserció social

DIMAS, empresa d'inserció

Arxiu fotogràfic

Veure totes les fotografies