Conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa"
per a la conservació dels espais naturals

Capçalera3

Està a: Inici » Els Projectes » Millora de la connectivitat fluvial a la Riera Major

Millora de la connectivitat fluvial a la Riera Major

Presa del canal del Molí de la Verneda, estat inicial. Juny 2016

Objectius:

Millora de la connectivitat fluvial

Foment de la dinàmica natural de la riera

Actuacions previstes:

Construcció d’una escala per a peixos per superar resclosa del riu.

Retirada de presa obsoleta sense funcions, instal·lació de basses provisionals i revegetació de la zona.

Millores en gual existent per desfer barreres naturals.

A l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona hi ha múltiples rieres i torrents que es caracteritzen per dur-hi aigua tot l’any i per configurar entorns naturals d’especial interès. En destaca la riera Major, que prové del Montseny, la qual presenta algunes problemàtiques des del punt de vista de la connectivitat fluvial i per a les quals, en el present document, es defineixen aquelles actuacions que es consideren més adients.
La Riera Major presenta altres problemàtiques que dificulten el correcte desenvolupament de la fauna aquàtica. Una d’aquestes problemàtiques és l’emplaçament, en diferents punts, de diferents estructures transversals que tallen la continuïtat longitudinal de la riera impedint el pas dels peixos a través seu i, així, la seva mobilitat al llarg de diferents trams de la riera. Aquestes estructures són, en el tram estudiat, la Resclosa de Sant Sadurní d’Osormort, la Resclosa del càmping de Bojons i el gual del càmping de Malafogassa.


Programa/es

Millora dels espais fluvials i formacions de ribera

Inclou els projectes que recullen treballs de gestió, intervencions de millora i actuacions de conservació dels boscos de ribera i espais fluvials, com per exemple: tales sanitàries, eliminació de restes vegetals i estassada del matoll, eliminació d’espècies al·lòctones (canya, ailant, robínia, etc.) i substitució d’aquestes per espècies pròpies de les zones humides.

Descripció tècnica

Data d'inici: 01/05/2017
Data de finalització: 31/12/2017
Espais naturals: Espai Natural de les Guilleries-Savassona
Municipis: Sant Sadurní d'Osormort, Vilanova de Sau
Unitats de treball: 0,00
Inversió econòmica: 56.764,92 €
Fase d'execució: en execució

Empresa/es d'inserció social

Centre de Jardineria L’HEURA, SL

Arxiu fotogràfic

Veure totes les fotografies