Conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa"
per a la conservació dels espais naturals

Capçalera3

Està a: Inici » Els Projectes » Projectes de Parc del Montnegre i el Corredor » Pla d’actuacions per a la millora paisatgística de zones degradades

Pla d’actuacions per a la millora paisatgística de zones degradades

Millora de l’accés al Parc pel Pont de Can Pradell. Juny 2016

Objectius:

Disminuir l’impacte ambiental d’elements singulars
Millorar els accessos del parc i els punts emblemàtics
Ordenar la zona dels tancats ramaders del Corredor

Actuacions previstes:

Arranjar els accessos al Parc i els aparcaments habilitats i les zones immediates
Millorar els accessos a la Pedra Gentil
Disminuir impactes ambientals de les infraestructures existents
Renovar els tancats obsolets i fer-ne dos de nous
El sector culminant del Corredor és la zona de major afluència del Parc, per la seva accessibilitat i els equipaments i espais que ofereix als visitants. Alhora s’hi troben diferent elements que són poc amables amb el paisatge dominant des d’un punt de vista de qualitat visual. Es tracta dels accessos al Parc i d’algunes infrastructures ramaderes que es troben en aquest sector.
Les zones de major concentració del Parc estan sotmeses a grans pressions antropomòrfiques que disminueixen la qualitat paisatgística de l’entorn. Es tracta de zones estratègiques a nivell d’accés i mobilitat dins del parc i que calen major intensitat d’intervenció per a disminuir els efectes dels impactes paisatgístics que es causen. Una de les zones a millorar són les entrades de parc per intentar integrar aquestes zones als valors naturals que intrísicament representa el parc. El Dolmen de la Pedra Gentil és un altre dels elements que està força erosionat degut a les característiques pròpies de la zona i a l’elevat ús. Per això s’ordenarà l’accés i l’entorn per acondicionar i millorar la seguretat dels usuaris.
El cas de les infrastructures ramaderes se centren a Can Bosc, on es troba la pleta del ramat de Can Bosc. Es farà un tancat nou en el mateix lloc, s’eliminarà un altre d’existent (que actua de “comodí”) i se’n farà un de nou on hi va el futur cobert. Amb el “Pla d’actuacions per a la millora paisatgística de zones degradades” es pretén millorar els punts de concentració de persones i disminuir l’impacte paisatgístic de diferents elements.


Programa/es

Restauració d'àrees degradades

En el conveni també s’executen projectes destinats a recuperar zones degradades per usos anteriors o efectes antròpics, com poden ser la restauració d’antics abocadors, d’antigues mines abandonades o d’edificacions que cal enderrocar per restaurar l’entorn.

Descripció tècnica

Data d'inici: 01/04/2016
Data de finalització: 31/12/2016
Espais naturals: Parc del Montnegre i el Corredor
Municipis: Dosrius, Llinars del Vallès, Vallgorguina
Unitats de treball: 0,00
Inversió econòmica: 57.440,96 €
Fase d'execució: finalitzat

Empresa/es d'inserció social

DIMAS, empresa d'inserció

Arxiu fotogràfic

Veure totes les fotografies