Conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa"
per a la conservació dels espais naturals

Capçalera3

Està a: Inici » Els Projectes » Projectes de Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac » Projecte per a l’execució del Pla Director de la Vall d’Horta i la Vall de Mur (fase 2): restauració del camí de la Vall d’Horta al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Projecte per a l’execució del Pla Director de la Vall d’Horta i la Vall de Mur (fase 2): restauració del camí de la Vall d’Horta al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Condicionament de trams de l’itinerari i instal·lació de senyalització. Novembre 2007

Objectius:
Facilitar el pas del camí peatonal que recorre la Vall d’Horta fins al Marquet de la Roca.
Millorar l’orientació en punts de cruïlla del camí peatonal que recorre la Vall d’Horta fins al Marquet de la Roca.
Consolidar el patrimoni històric de la zona com el forn de pega i les infraestructures a l’entorn de la masia de la Roca.

Activitats:
Explanació del terreny on sigui necessari per tal d’anivellar el terreny, i aportació d’una capa de tot-u i sauló, amb l’objectiu de consolidar la superfície d’aparcament i millorar-ne les condicions de drenatge.

Arranjament del camí de la zona d’aparcament fins al torrent de la Vall d’Horta, per la zona on actualment circula un sender senyalitzat de petit recorregut.

Desbrossament del tram del camí del Molí de la Roca fins a la Roca i obertura d’un nou camí fins al trencall de la pista d’arribada a les Oliveres.

Ampliació i millora manual de la secció del camí de la pista de les Oliveres fins a connectar amb la sèquia, realització d’un pas en pedra vista per creuar la sèquia, i construcció d’un empedrat en pedra gran per creuar el torrent de la Muntada.

Arranjament de la baixada de la pista fins al camí que correspon al tram del Pont de la Muntada al Marquet de la Roca.

Millora dels accessos des de l’aparcament del Marquet a la masia, al camí cap a la Muntada, al forn de pega i al camí de la Font del Llor.

Creació d’una bassa impermeabilitzada a la llera del torrent del Llor per crear un punt d’aigua amb els sobrants del rec del Marquet de la Roca.

Després de l’incendi de Sant Llorenç de l'any 2003, que va afectar a part de la Vall d’Horta, s’ha redactat un Pla Director de la zona, amb l’objectiu de definir totes les actuacions necessàries per a la recuperació de la Vall d’Horta i la Vall de Mur, així com per decidir-ne la seva prioritat. Durant el Programa de treball 2006-07, s’ha començat a executar la segona fase del Pla, que s’anirà completant en anys posteriors.


Programa/es

Millora de la xarxa d'infraestructures i senyalització

Agrupa els projectes de millora de la xarxa bàsica d’infraestructures dels espais naturals, així com els treballs de senyalització d’aquestes. Les actuacions més importants estan relacionades amb la millora del ferm de les vies i la construcció de cunetes i obres de fàbrica.

Descripció tècnica

Data d'inici: 24/10/2007
Data de finalització: 30/11/2007
Espais naturals: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Municipis: Sant Llorenç Savall
Unitats de treball: 31,00 ut
Inversió econòmica: 36.896,24 €
Fase d'execució: finalitzat

Empresa/es tècniques especialitzades

Naturalea Conservació, SL

Empresa/es d'inserció social

CIPO, SCCL

Arxiu fotogràfic

Veure totes les fotografies