Conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa"
per a la conservació dels espais naturals

Capçalera3

Està a: Inici » Els Projectes » Projectes de Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac » Projecte de realització de treballs silvícoles de millora a la finca de Les Refardes al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Projecte de realització de treballs silvícoles de millora a la finca de Les Refardes al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Estat dels boscos de pi roig abans de la retirada de les restes de la tala. Març 2007

Objectius:
Millorar l’estructura i composició de la massa forestal. Incidir positivament en la prevenció d’incendis amb la reducció de combustible vegetal i la creació de discontinuïtats verticals.

Actuacions:
Realitzar una aclarida de l’estrat arbori, disminuint l’alta densitat actual i afavorint un millor creixement dels arbres seleccionats. Realitzar l’esporga de les branques inferiors dels arbres seleccionats. Estassar el matoll de manera selectiva i trossejar i eliminar les restes vegetals procedents dels treballs.

L’abandonament de la gestió dels boscos, bàsicament motivada per la disminució dràstica del valor de la fusta i l’augment dels costos de la mà d’obra, ha provocat que moltes masses forestals presentin un estat preocupant de cara a la seva conservació. Els treballs forestals previstos en aquests projectes tenen un doble objectiu: per una banda, adaptar l’estat actual dels boscos a les millors condicions de creixement i desenvolupament; i, per l’altra, disminuir el risc d’incendi d’aquestes àrees.

Aquests treballs consisteixen en aclarir els boscos de pi roig (és a dir, reduir el nombre d’arbres per hectàrea), podar els arbres seleccionats i eliminar les restes vegetals procedents d’aquests treballs. Aquestes aclarides es defineixen tenint en compte les característiques del bosc actual i les recomanades per a les espècies perque es troben en aquestes localitzacions.


Programa/es

Millora dels hàbitats forestals

Inclou els projectes que recullen treballs de gestió, intervencions de millora i actuacions de conservació de les masses forestals, com per exemple: aclarides, tales sanitàries, eliminació de restes vegetals i estassada del matoll.

Descripció tècnica

Data d'inici: 19/02/2007
Data de finalització: 06/03/2007
Espais naturals: Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac
Municipis: Mura
Unitats de treball: 21,17 ha
Inversió econòmica: 36.773,33 €
Fase d'execució: finalitzat

Empresa/es d'inserció social

Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)

Arxiu fotogràfic

Veure totes les fotografies