Conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa"
per a la conservació dels espais naturals

Capçalera3

Està a: Inici » Els Projectes » Projectes de Espai Natural de les Guilleries-Savassona » Restauració de la presa de la Font Trobada a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Restauració de la presa de la Font Trobada a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Recuperació de la bassa de la Font Trobada. Febrer 2007

Objectius:
Restaurar la presa per mantenir l’ecosistema aquàtic existent aigües amunt de la bassa. Habilitar la comporta de la presa per fer-la funcional per regar les hortes de la Sala aigües avall.

Activitats:
Arranjament i ampliació de la bassa de la Font Trobada, amb la reorientació del sender de l’itinerari de les fonts que passarà per sobre la presa.
Construcció d’una nova comporta a la presa, per aconseguir donar aigua al canal de reg quan sigui necessari. Adaptació de l’actual presa, amb l’eliminació de murs de formigó i el revestiment dels murs de contenció d’aigua amb pedra. Estassada del torrent aigües avall i construcció d’un mur de contenció pel sender que continua cap al nucli urbà de Folgueroles.

La Font Trobada és un espai emblemàtic del terme municipal de Folgueroles (comarca d’Osona). En aquest espai, l’artista Perejaume realitzà recentment una intervenció paisatgística consistent a dibuixar la signatura del poeta Jacint Verdaguer, tot seguint el curs de l’aigua.

La font està situada en una zona d’esplai a prop del nucli urbà i inclosa en l’itinerari de les fonts. A l’indret, hi trobem un embassament amb una presa que regulava el cabal d’aigua del torrent i distribuïa l’aigua per regar els horts de la zona. Per recuperar la funcionalitat de la presa, s’ha projectat una actuació de restauració i la millora del seu entorn.


Programa/es

Restauració d'àrees degradades

En el conveni també s’executen projectes destinats a recuperar zones degradades per usos anteriors o efectes antròpics, com poden ser la restauració d’antics abocadors, d’antigues mines abandonades o d’edificacions que cal enderrocar per restaurar l’entorn.

Descripció tècnica

Data d'inici: 01/02/2007
Data de finalització: 19/02/2007
Espais naturals: Espai Natural de les Guilleries-Savassona
Municipis: Folgueroles
Unitats de treball: 5,00 ut
Inversió econòmica: 26.765,93 €
Fase d'execució: finalitzat

Empresa/es tècniques especialitzades

Naturalea Conservació, SL

Empresa/es d'inserció social

L'Associació, Centre de Formació i Prevenció

Arxiu fotogràfic

Veure totes les fotografies