Conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa"
per a la conservació dels espais naturals

Capçalera3

Està a: Inici » Els Projectes » Projectes de Parc del Foix » Programa de conservació de la tortuga de rierol (M. leprosa) i la tortuga d’estany (E. orbicularis), i de control de la tortuga de Florida (T. scripta elegans) i altres quelonis al·lòctons al Parc del Foix

Programa de conservació de la tortuga de rierol (M. leprosa) i la tortuga d’estany (E. orbicularis), i de control de la tortuga de Florida (T. scripta elegans) i altres quelonis al·lòctons al Parc del Foix

Exemplar de tortuga capturat

Objectius:
Realitzar la primera part del programa de conservació de la tortuga de rierol, que consisteix en les feines de disseny i assaig de la metodologia més eficaç de control de les poblacions de quelonis al·lòctons al medi natural i seguiment de les dues espècies autòctones presents a l’embassament del Foix, alhora que s’actua sobre el principal nucli poblacional de tortugues autòctones a la Xarxa de Parcs Naturals.

Actuacions:
Recerca de noves metodologies de captura de quelonis d’aigua dolça.
Posada en pràctica i avaluació de l’efectivitat dels mètodes emprats en anys anteriors i de les noves metodologies per a una posterior aplicació a gran escala.
Els exemplars al·lòctons de tortugues capturats es traslladen al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya que gaudeix d’instal·lacions adequades per allotjar quelonis d’aigua dolça i un programa de gestió d’aquesta fauna.
En el cas de les tortugues autòctones capturades, se’ls prenen dades biomètriques i d’estat de salut, es marquen i són alliberades al moment.


Programa/es

Treballs de millora d’hàbitat per a la fauna i de recuperació de poblacions faunístiques

Inclou els projectes que pretenen incidir en la potenciació i conservació de les poblacions faunístiques d’interès a través de la realització de treballs específics de millora dels hàbitats forestals on es troben aquestes espècies.

Descripció tècnica

Data d'inici: 01/08/2006
Data de finalització: 28/02/2007
Espais naturals: Parc del Foix
Municipis: Castellet i la Gornal
Unitats de treball: 0,00
Inversió econòmica: 4.000,00 €
Fase d'execució: finalitzat

Empresa/es tècniques especialitzades

CRARC S.C.P.

Arxiu fotogràfic

Veure totes les fotografies